Humane Ai Pin, dispozitivul care proiectează un ecran pe mâna ta și vrea să pună capăt erei mobile

de: Ozana Mazilu
03 10. 2023

Humane își arată asistentul AI purtabil futurist „Ai Pin”. Dispozitivul, care conține un mini-proiector și cameră, va fi dezvăluit complet pe 9 noiembrie.

Ai Pin se lansează pe 9 noiembrie

Humane este un startup fondat de foști directori Apple care lucrează la un dispozitiv numit „Ai Pin” ce utilizează proiectoare, camere și tehnologie AI pentru a acționa ca un fel de asistent AI purtabil. Acum, compania a dezvăluit Ai Pin în întregime la o prezentare de modă la Paris (Humane x Coperni), ca o modalitate de a arăta noul factor de formă al dispozitivului.

„Supermodelul Naomi Campbell este prima persoană din afara companiei care a purtat dispozitivul în public, înainte de dezvăluirea sa completă pe 9 noiembrie”, a scris Humane.

Naomi Campbell, purtând Ai Pin

Compania descrie dispozitivul ca fiind „un dispozitiv și o platformă software de sine stătătoare, fără ecran, construită de la zero pentru AI”. Este alimentat de o platformă Qualcomm Snapdragon „avansată” și echipat cu un mini-proiector care ține locul ecranului unui smartphone, împreună cu o cameră și un difuzor. Poate îndeplini funcții precum recunoașterea optică bazată pe inteligență artificială, dar se presupune că are, de asemenea, „în primul rând, confidențialitate”, datorită calităților precum nicio ascultare „în permanență activă”.

Cum funcționează dispozitivul futurist

Humane a etalat inițial capacitățile Ai Pin la o discuție Ted în mai, condusă de co-fondatorul Imran Chaudhri, care a lucrat anterior la interfața cu utilizatorul iPhone. Deși dispozitivul în sine a fost în mare parte ascuns, el a arătat o varietate de caracteristici care duc spre SF, inclusiv capacitatea de a prelua un apel în timp ce proiecta detalii pe mână. De asemenea, el și-a etalat capacitatea de a traduce din engleză în franceză folosind traducerea AI, în propria voce a lui Chaudhri. Un alt truc a fost „prinde-mă din urmă”, un rezumat al știrilor și informațiilor pe care este posibil să le fi ratat.

Alte informații sunt mai puțin clare, cum ar fi modul în care dispozitivul se conectează la internet, deoarece nu se asociază cu un smartphone. Și în afară de faptul că te eliberează de a avea unul, este greu să vezi beneficiile față de un smartphone obișnuit. De asemenea, nu este specificat exact cum merg funcțiile și ați avea dreptate să fiți sceptici cu privire la orice demonstrație tehnologică.

Prezentându-l la Săptămâna Modei de la Paris, Humane pare dornic să etaleze natura elegantă a dispozitivului (pare să fie disponibil atât în alb, cât și în negru), deși acest lucru este larg dezbătut. Este greu de comparat cu orice altceva, deoarece există puține obiecte purtabile care se prind de îmbrăcăminte. Compania va trebui, de asemenea, să țină cont de stigmatizarea (la Google Glass) de a purta o cameră, deși mini-proiectorul este, de fapt, destul de cool. În orice caz, vom afla mai multe când va fi dezvăluit complet luna viitoare, pe 9 noiembrie.